Topul celor mai bune 10 beri din lume

Cu o istorie de mii de ani, berea este una dintre cele mai populare bauturi din lume. In timp, s-au dezvoltat numeroase tipuri de bere, fiecare cu propriul gust, aroma si istorie. In acest articol, vom prezenta 10 tipuri de bere, de la berile tradiționale, la cele mai moderne.

Pilsner – Aceasta bere provine din Plzen, Cehia, si este considerata una dintre cele mai cunoscute tipuri de bere din lume. Acest tip de bere are un gust usor, cu o aroma subtila de hamei si o culoare aurie.

Stout – Stout-ul este un tip de bere neagra, cremoasa si cu un gust puternic de malț si cafea. Acest tip de bere este originar din Irlanda, si este cel mai bine cunoscut pentru berea Guinness.

Lager – Aceasta bere este una dintre cele mai consumate tipuri de bere din lume. Aceasta are o aroma usor dulceaga si o culoare aurie. In general, lager-ul are un gust usor, dar poate fi gasit si in variante cu arome diferite.

IPA – India Pale Ale este o bere cu un gust amarui, si cu un nivel ridicat de alcool. Acest tip de bere a fost creat in India, in timpul perioadei coloniale britanice.

Hefeweizen – Aceasta bere provine din Germania si este cunoscuta pentru gustul sau usor de banane si cu un nivel ridicat de aciditate. Acest tip de bere este usor turbid, cu un aspect opac.

Belgian Ale – Aceasta bere este originara din Belgia si este cunoscuta pentru aromele sale fructate si condimentate. Belgienii sunt foarte mandri de aceasta bere, considerandu-se experti in fabricarea ei.

Wheat Beer – Aceasta bere este fabricata dintr-un amestec de malt de grau si de orz. Aceasta bere are un gust usor, cu o aroma de citrice, banana si cu un nivel ridicat de aciditate.

Porter – Porterul este un tip de bere inchisa la culoare, cu un gust puternic de ciocolata, si uneori cu arome de cafea si vanilie. Acest tip de bere a fost creat in Marea Britanie in secolul al XVIII-lea.

Amber Ale – Aceasta bere are o culoare rosiatica, si este cunoscuta pentru aromele sale dulci si cu un gust usor de malt. Aceasta bere este populata in special in Statele Unite ale Americii.

Gose – Acest tip de bere este originar din Germania, si are un gust usor sarat, cu arome de coriandru si grapefruit. Gose-ul este considerat unul dintre cele mai populare tipuri de bere la ora actuala.

Exista o mare varietate de tipuri de bere, fiecare cu propriul gust si aroma. In functie de preferinte si de ocazie, fiecare poate gasi o bere potrivita gustului sau. Indiferent de preferinte, nu poate fi contestat faptul ca berea este una dintre cele mai apreciate bauturi din lume.

Top 5 cele mai bune beri belgiene

Belgia este renumita in lumea berii pentru traditiile sale indelungate si aromele bogate si complexe. Berarul belgian se mandreste cu cele mai multe tipuri de bere pe cap de locuitor din lume, iar calitatea berii este garantata prin respectarea stricta a retetelor traditionale si a procesului de productie artizanal. Daca esti un pasionat al berii, trebuie sa descoperi cele mai bune beri belgiene. Iata topul nostru cu cele mai bune beri din Belgia:

Westvleteren 12
Westvleteren 12 este cunoscuta ca fiind cea mai buna bere din lume si este produsa de catre manastirea trapista Saint Sixtus, din vestul Belgiei. Aceasta bere brun inchis are un gust bogat, cu arome de malt caramelizat, prune si cirese uscate. Westvleteren 12 este o bere puternica, cu o concentratie ridicata de alcool, dar care surprinde prin echilibrul perfect intre dulceata si amar.

Chimay Bleue
Chimay Bleue este una dintre cele mai cunoscute beri belgiene si este produsa tot de catre o manastire trapista. Aceasta bere bruna are un gust dulce, cu arome de malt caramelizat si fructe uscate, urmat de un amar delicat. Chimay Bleue este o bere puternica, cu o concentratie de alcool de 9%, dar care surprinde prin echilibrul perfect intre aromele dulci si amarui.

Rochefort 10
Rochefort 10 este o bere belgiana traditionala, produsa in manastirea trapista Notre-Dame de Saint-Remy. Aceasta bere brun inchis are un gust bogat, cu arome de malt caramelizat, ciocolata neagra si fructe uscate. Rochefort 10 este o bere puternica, cu o concentratie de alcool de 11,3%, dar care surprinde prin echilibrul perfect intre dulceata si amar.

Duvel
Duvel este una dintre cele mai populare beri belgiene si este produsa de catre Brasserie Duvel Moortgat, din nordul Belgiei. Aceasta bere aurie are un gust usor dulce, cu arome de hamei si citrice, urmat de un amar delicat. Duvel este o bere puternica, cu o concentratie de alcool de 8,5%, dar care surprinde prin finetea gustului.

Leffe Brune
Leffe Brune este o bere belgiana produsa de catre Brasserie Leffe, din sudul Belgiei. Aceasta bere brun inchis are un gust dulce, cu arome de malt caramelizat, stafide si prune uscate. Leffe Brune este o bere cu o concentratie de alcool de 6,5%, dar care surprinde prin gustul sau dulce si echilibrat.

Reply